Så här tänker vi

Att bo på Österlen kändes självklart när vi flyttade från Stockholm 2008. Efter lite letande hittade vi gården i Gnalöv och kände att vi "hittat hem".

Gården är urspungligen från 1880. På platsen låg innan dess den gamla skolan i byn, rester från trappan finns fortfarande kvar i trädgården, och historien går tillbaka till 1600-talet. Kaffegrottan som är en av Österlens bäst bevarade ger bra lä när det "friskar i" över åkrarna.

Det gamla stallet och svinstian blev snart ett utvecklingsprojekt. Arbetet med att göra om den delen av gården till ett B&B med hög standard och en skön, avkopplande miljö tog hela vintern, våren och försommaren 2010.

Beslutet var enkelt när vi bestämde oss för att arbeta med gårdens grundförutsättningar, rena naturmaterial i kombination med svensk design skulle vara ledorden. Att bygga hållbart och att varsamt förändra var (och är) ett viktigt förhållningssätt för oss.

Vi värmer upp med jordvärme, köper grön el, handlar så mycket vi kan i trakten, nyttjar årets säsonger i det vi erbjuder våra gäster. Och vi arbetar gärna med våra kollegor på Österlen för att tillsammans bli starkare. Vi har ett starkt engagemang kring hållbarhet och försöker att leva så klkt och hållbart som det är möjligt.

Tillsammans med oss på gården bor också Alva och Selma , två soft coated weathen terriers.

Allt detta hoppas vi ska ge er en upplevelse från Österlen som gör att ni gärna kommer tillbaka. Berätta vad ni tycker. Vi lyssnar gärna.

Välkomna till Gnalöv Gård!

Josefin & Pia

Translate with google translate